Trends Lente-Zomer 2016

Trends Lente-Zomer 2016

19-03-2016

Tegenwoordig draait het in de modewereld meer en meer om het hebben van een eigen persoonlijkheid; een unieke identiteit waarbij je de trends van het ogenblik laat aansluiten. Jani Kazaltzis bevestigt dit: “Merken spelen meer en meer in op het aanbieden van een persoonlijke identiteit waarmee je jezelf kunt verbinden”. Toch blijven er elk seizoen enkele trends en looks in het oog springen.

Een streepje voor

Streepjes zijn terug van weggeweest. De collecties van de lente en zomer van 2016 bieden een creatief en gevarieerd streepjesgebruik: naast horizontaal en verticaal, zijn streepjes nu ook diagonaal terug te vinden. Als ondergrond wordt vaak wit gebruikt, maar ook kleur op kleur en transparante achtergronden komen vaak voor. Brede of smalle strepen; er is voor elk wat wils! Aangezien de brede streep op elk silhouet een positief optisch effect heeft, is hij een aanrader voor iedereen!

Lang, langer, langst

Lange rokken en kleedjes zouden weleens dé trends van de lente- en zomercollectie van 2016 kunnen zijn. Je kan ze zowel combineren met een (slee)hak als met een ballerina of sneaker, waardoor de lange trend binnen zowat iedere stijl past. 

Lekker luchtig

Net zoals vorig jaar, is oversized kleding nog steeds hip. Jasjes, vestjes en T-shirts vallen recht en ruim deze zomer. Ze zijn hoofdzakelijk gemaakt van soepele en transparante stoffen, waardoor ze elegant maar ook comfortabel zijn.Daarnaast is ook de luchtig en aangenaam te dragen stof linnen aan zijn terugkomst bezig.

Gaatjes en glitter

Dit voorjaar zit het hem in de afwerking. Geperforeerd leer en glitters zijn alomtegenwoordig. Ook kant zorgt ervoor dat de mode allesbehalve saai oogt!

Happy kleuren

De frequents gebruikte kleuren stemmen ons, in combinatie met de eerste lentezon, zeer vrolijk. De vaak voorkomende combinatie van zachte pasteltinten met neutrale kleuren oogt zacht en optimistisch. Populaire pastelkleuren zijn het frisse mintgroen, hemelsblauw, peach  en ivoorwit. Ook het voor alle kleurentypes passende aqua is volop in de mode. Daarnaast enkele felle kleuren zoals groen, blauw en koraalrood welke makkelijk te combineren zijn met andere felle kleuren alsook met de pastelkleuren.

Contacteer ons

Nell Mode
‘s Gravenstraat 64 A
9810 Nazareth
T. 09 385 53 98
E. info@nellmode.be

Blijf op de hoogte